Bibliotheekcatalogi

Bibliotheken van instellingen zijn in de regel gespecialiseerd in bepaalde onderwerpen. De catalogi van deze organisaties ontsluiten het bezit van één of, in het geval van een gemeenschappelijke catalogus, van meerdere bibliotheken. Vanwege de specialisatie van de instelling kan in deze catalogi meestal ook op specifieke onderwerpen worden gezocht.

Naast onze eigen catalogi vermeldt de Database-selector PiCarta een nationale catalogus waar het bezit van veel Nederlandse bibliotheken in is opgenomen en WorldCAT (idem maar dan wereldwijd).

Het materiaal van een aantal bibliotheken in de regio Amsterdam, waaronder de Boekmanstichting en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed, is opgenomen in de AdamNet groepscatalogus. Instellingen als het EYE en Beeld en Geluid bieden hun bibliotheekcatalogi zelfstandig aan.

Als je een publicatie in een catalogus van een andere bibliotheek vindt, kun je altijd nagaan of deze aanwezig is aan de UBA. Materiaal in PiCarta kun je tegen betaling uit deze bibliotheken opvragen of laten scannen, c.q. kopiëren. Je dient hiervoor wel een IBL-account te openen.

Voor een overzicht van alle bibliotheekcatalogi in de selector, klik hier.

Versie: augustus 2015