Aan het einde van de week

Ook week 9 eindigt, dé gelegenheid voor enkele korte berichten:

  • Na advies van collega’s én de coördinator onderzoeksvaardigheden van Mediastudies is voor de bibliotheekinstructie bij het vak Mediageschiedenis & Onderzoeksvaardigheden dit jaar gekozen voor “onderwijs de leraar”. Niet helemaal letterlijk want afgelopen donderdag, in een sessie van ongeveer anderhalf uur, zijn de student-assistenten die de achttien verschillende groepen eerstejaars begeleiden, bijgespijkerd. Daarbij vormde een papieren hand-out het handvat. De tekst is inmiddels op Blackboard geplaatst zodat deze voor de eerstejaars makkelijk is te raadplegen. Op dit blog staat onder Hoe vind ik MS literatuur? een aangepaste versie.
  • Maandag 2 maart introduceert de UBA een nieuwe interface voor het zoeken naar elektronische tijdschriften. Als vanouds is deze te vinden via CatalogusPlus onder de button ‘Find E-journals’ maar de interface krijgt ook een eenvoudig te onthouden URL.
  • Aan het begin van dit studiejaar is de wijze waarop e-readers worden gemaakt veranderd. Eén van de gevolgen is dat de oude site verwijst naar de nieuwe Readers Online-site. De e-readers uit het oude systeem die het afgelopen halfjaar niet zijn omgezet naar dit nieuwe systeem, zijn door de UBA gearchiveerd.