Aan het einde van de week

Ook week vijf eindigt,  dé gelegenheid voor enkele berichten:

  • De opleiding Kunstgeschiedenis is inmiddels vertrouwd met de term deselectie. De Bibliotheek UvA beoogt met deselectie de FGw-collecties terug te brengen tot een streefomvang die enkle jaren geleden is vastgesteld. Voor Kunstgeschiedenis is dat 800 meter. Als laatste deselectie-onderdeel van de collectie Kunstgeschiedenis zijn de papieren tijdschriften aan de beurt.  De komende maand wordt er met de opleiding overlegd wat dit voor de collectie Kunstgeschiedenis betekent met name in het licht van de richtlijnen van de Bibliotheek UvA op dit punt.
  • De Aanwinstenlijst voor Mediastudies voor januari is beschikbaar. De titels zijn op te vragen via CatalogusPlus. Bij honorering van de aanvraag, wordt het via de Red Room in de Universiteitsbibliotheek (UB, Singel 425) of naar keuze op een andere locatie aan ter beschikking gesteld. Als het zo ver is ontvangt u een e-mail. De e-books zijn binnen het UvA-domein raadpleegbaar en de Dvd’s zijn op locatie te bekijken.
  • I’m back. Dat geldt voor Academia, het bestand waarin Beeld en Geluid audiovisueel erfgoed van de Nederlandse publieke omroep aanbiedt voor gebruik in het hoger onderwijs. Academia is vanaf begin dit jaar gratis toegankelijk voor het hoger onderwijs, zie: Academia. Er moet helaas nog wat gesleuteld worden aan de toegang voor de UvA.