Aan het einde van de week

Ook week zes eindigt, dé gelegenheid voor enkele berichten:

  • Het omwerken van de GWUB collecties nadert  20170210_134425het einde van de tweede week. Het gaat nog een tijd door maar er zijn inmiddels twee collecties afgehandeld waaronder de collectie  311. De medewerkers plaatsen de omgenummerde boeken voorlopig op de tweede etage van het C-gebouw in het Singelcomplex. Op diverse bordjes is aangegeven waar de verschillende LCC hoofdrubrieken, aangeduid met een letter, staan.
  • Twee tijdschriften zijn vanaf begin deze week binnen het UvA-domein elektronisch toegankelijk. Het betreft Digital culture & society. Het richt zich op de manier waarop digitale techniek, platformen en toepassingen ons dagelijks leven en handelen beïnvloeden. Digital culture & society is vanaf 2015 beschikbaar. Feminist Media Histories, het tweede tijdschrift, gaat in op gender en met name de rol van vrouwen in diverse media als publiek, gebruikers, scheppers, critici et cetera. Ook dit tijdschrift is vanaf 2015 beschikbaar. Vakgenoten beoordelen de artikelen in beide tijdschriften voordat het verschijnt.
  • Als u materiaal aan de Bibliotheek UvA wilt schenken dan kunt u contact opnemen met de Coördinator Schenkingen. De coördinator informeert u over de uitgangspunten die de bibliotheek voor schenkingen hanteert. Zijn voornaamste andere taak is delegatie: hij laat het aanbod beoordelen door een medewerker die bekend is met het onderwerp van de aangeboden publicaties. Zie verder: Schenkingen.